Aprikos- och pinjenötsspäckad fläskkarré

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 2 kg urbenad fläskkarré i hel bit
  • Smör
  • 2 selleristjälkar (hackade)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 3 msk salvia (hackad)
  • 2 msk timjan (hackad)
  • 2 skivor dagsgammalt franskbröd
  • 30 g pinjenötter
  • 10 torkade aprikoser (hackade)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader. Smält en klick smör i en stekpanna, lägg i selleri, lök, 1 msk salvia och 1 msk timjan. Salta, peppra och rör om och låt mjukna i cirka 5 min. Smula ner brödet och lägg tillsammans med pinjenötterna och aprikoshacket i en skål. Häll över lökselleriblandningen, salta, peppra och rör om. Putsa köttet och skär en ficka längs med hela ena sidan. Lägg fyllningen i fickan, nyp ihop den och bind ihop köttet med ett matsnöre. Klappa in utsidan av köttet med resterande örter, salt och peppar. Lägg karrén i en ugnsfast form och stek i ugnen i cirka 2 timmar. Ta ut, och låt köttet vila i 20 minuter under folie. Ta bort snöret och skär upp rejäla skivor.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben