Aprikosglaserad västerbottenpaj

Serverar: 4-6 portioner

Helt enkelt ljuvlig!

Ingredienser

  • 1 pkt smördeg
  • 2 dl grädde
  • 50 g pinjenötter
  • 100 g fetaost
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 ägg
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk aprikosmarmelad
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Instruktioner

    Skär degen till en kvadrat 24x24 cm. Lägg degen på bakpappersklädd plåt. Skär 2 cm breda remsor av resterande deg. Pensla remsorna med ägg och klistra dom som en kant runt kvadraten. Nagga botten. Pensla hela pajen med det uppvispade ägget. Förgrädda i 10 min mitt i ugnen i 175 gr. Blanda ägg, grädde, riven ost, pinjenötter, smulad fetaost och apelsinskal. Häll röran i pajskalet och grädda i 20 -30 min. Värm marmeladen så att den blir lös. Pensla marmeladen på den avsvalnade pajen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben