Aprikosmarinerad fläskfilé på spett

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

Använder du grillspett av trä? Lägg dem i vatten en stund innan det är dags att grilla. Detta gör att de inte börjar brinna så lätt.

Ingredienser

  • 1 st fläskfilé
  • Grillspett
  • Marinaden
  • 1 dl aprikospuré, finns där du hittar barnmat
  • 1/2 grön chili
  • 2 msk röd- eller vitvinsvinäger
  • Salt
  • Instruktioner

    Putsa fläskfilén och lägg den i en skål. Häll aprikospurén (ev. utspädd med lite vatten) över filén. Hacka chilin och strö den över köttet. Tillsätt vinäger och salt. Vänd köttet i marinaden och lägg den sedan i en plastpåse och låt den marineras i ett par timmar (eller över natten). Ta upp filén ur plastpåsen och låt den rinna av. Tryck sedan spetten snett igenom filén med cirka tre centimeters mellanrum. Grilla. Låt eventuellt filén steka färdigt i ugnen. Skär upp och servera med spetten kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben