Asadogrillat Mufflon lamm och vildsvin

Serverar: 25 portioner

Tid: 4 timmar

Ingredienser

  • 1 helt mufflon eller vildsvin
  • (beställs hos din lokala slaktare, be att få grisen rimmad)
  • Grillmarinad till Vildsvinet
  • 6 dl matolja
  • 6 dl glögg
  • 2 dl grillkrydda
  • Örtspäckning till Mufflon
  • 7 - 8 skivor vitt bröd (gärna gammalt)
  • 1 kruka var, av färska örter (timjan, rosmarin, salvia)
  • 10 vitlöksklyftor
  • ca: 3 dl olivolja
  • En liten bit färsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Bind upp grisen/lammet på ställningen med ståltråd. Tänd en riklig bädd av kol och låt den glöda ordentligt. Häng köttet på ställningen (finns oftast att hyra hos köttleverantören). Vänd och pensla köttet regelbundet med marinaden. Köttet är klart när det kommit upp i en temperatur kring 68-70 grader. Räkna med att det tar 1,5 - 2 timmar.
    2. Vill man späcka köttet med örter, gör följande: Blanda det torra brödet med de övriga ingredienserna i en mixer och kör runt. Smeten ska bli ganska fast. Blir den för lös kan man ha i mer bröd. Snitta upp små fickor runt om på lammet/grisen och spritsa i fyllningen. Grilla sedan som ovan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben