Asiatisk fläskfilé till buffén

Serverar: 4 portioner

Tid: 13 timmar 15 minuter

Smaskens.

Ingredienser

  • 500-600 g hel putsad fläskfilé
  • 1 msk smör
  • Marinad 1
  • 4-5 dl vatten
  • 1 dl salt
  • 2 knippen koriander med rot, väl sköljda
  • Marinad 2
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 1 tsk fint riven färsk ingefära
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och lägg i smöret. Sätt en köttermometer i tjockaste delen av fläskfilén och sätt in den i varm ugn. Stek 30-40 minuter, tills termometern visar 65°,Låt kallna.
    3. Blanda vatten och salt till marinad 1 och värm upp under omrörning tills vattnet blir ljummet och saltet löses upp. Lägg i de hela korianderknippena, med rot.
    4. Lägg den kalla ugnstekta fläskfilén i marinad 1. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst 12 timmar.
    5. Rör ihop alla ingredienser till marinad 2 och blanda väl.
    6. Ta upp fläskfilén ur marinad 1 och låt den rinna av väl.
    7. Skiva den i tunna skivor. Bred ut fläskfiléskivorna på ett serveringsfat. Skeda över marinad 2 så att köttet täcks av marinad.
    8. Marinera i rumstemperatur i 30 minuter. Servera.
    9. Det går bra att byta ut koriandern mot rosmarin och i så fall fungerar det bra och utesluta ingefära och chili och tillsätta 2 hackade torkade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    katarinagustafsson 6 januari 2010

    Vet inte om det funkade men här kommer receptet igen kanske......

    susanne62 28 maj 2010

    hade detta till studentfesten,blev för mycket saltsmak i köttet. Mitt tips tar lite mindre salt i mariaden

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben