Asiatisk köttfärsgryta

Serverar: 4 portioner

Köttfärsgryta med smak av Asien.

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 finstrimlade morötter
  • 3 msk svenskt smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk konc mörk köttfond
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 bit färsk ingefära, ca 40 g
  • 250 g broccoli, gärna färsk
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök och morot i smör några minuter. Tillsätt färsen och stek under omrörning. Tillsätt tomater, salt, peppar, köttfond och grädde. Låt koka 10-15 min.
    2. Skala och finhacka ingefäran. Dela broccolin i små buketter. Fräs ingefära och broccoli i smör några minuter. Rör ner det i köttfärssåsen. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Servera med t ex asiatiska nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben