Asiatisk kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Behöver du ett nytt och exotiskt recept på kyckling? Gör då den här knapriga salladen med asiatiska inslag.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst utan skinn
  • 2 dl jordnötssås
  • 1 msk olja
  • 1 slanggurka
  • ½ purjolök
  • 2 torkade röda chilifrukter
  • 1 dl rostade osaltade jordnötter (valfritt)
  • Blad från grönsallad eller romansallad
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla kycklingen och blanda den med jordnötssåsen i en skål. Täck över med plastfolie och ställ i kylen, 30 minuter.
    2. Värm upp oljan i en teflonstekpanna och lägg i den marinerade kycklingen. Kasta bort den marinad som blir över. Fräs upp kycklingen tills den inte längre är rosa, ca 8-10 minuter.
    3. Skölj och skiva gurka och purjolök. Hacka chili och jordnötter. Blanda ner allt med kycklingen och bryn ytterligare 3 minuter. Ta bort stekpannan från plattan.
    4. Lägg ett par salladsblad på varje tallrik. Portionera ut kycklingen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben