Asiatisk kycklingsallad med kokoskräm

Serverar: 4 portioner

mmm

Ingredienser

  • 700 g kycklingbröst
  • 1 lime
  • 3 färska gröna chilifrukter
  • 1 dl kokosmjölk
  • 200 g gräddost 60+
  • 150 g cashewnötter
  • 1 gurka
  • 5 salladslökar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 påse färsk vattenkrasse
  • 1 st Legro sallat nr. one
  • Marinade
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 tsk söt chilisås
  • 1/2 dl sojasås
  • 2 msk limesaft
  • grovsalt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mycket tunna strimlor.
    2. Rör ihop limesaft, sojasås, chilisås och sesamolja och lägg ner köttet i marinaden i minst 1/2 timma.
    3. Fräs köttet på hög värme i 4 min.
    4. Dela salladen i mindre bitar och blanda den med vattenkrasse, sockerärtor, skivad salladslök och gurka. Lägg på köttet och strö över cashewnötter.
    5. Kokoskräm: Rör ihop gräddost, kokosmjölk och finhackad chili utan kärnor. Smaka av med limesaft och salt.
    6. Häll lite av kokoskrämen över salladen och servera resten i en skål. Salladen serveras med ett gott, hembakat bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben