Asiatisk kycklingsallad med lime- och chilidressing

Serverar: 4 portioner

Den här ljuvliga kycklingsalladen med krispiga grönsaker vänds i fräsch lime- och chilidressing.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 grillad kyckling
  • 6 dl salladskål, finstrimlat
  • 2½ dl sojabönsgroddar
  • 2½ dl korianderblad, eller persiljeblad, hackade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 2 tsk strösocker
  • 1 stor röd chilifrukt, urkärnad, finhackad
  • Instruktioner

    1. Finstrimla morötterna. Dela gurkan på längden och skär i tunna skivor. Ta av allt kött från kycklingbenen och släng skrov och skinn. Strimla kycklingköttet fint med hjälp av två gafflar tills tunt och trådigt och lägg köttet i en skål.
    2. Tillsätt salladskål, morötter, gurka, sojabönsgroddar och koriander eller persilja och blanda väl.
    3. Blanda fisksåsen med limesaft och strösocker i en skål och tillsätt chilin. Blanda väl tills sockret har smält.
    4. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Servera gärna med limeklyftor att pressa över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben