Asiatisk nudelsallad med kycklingbröst

Serverar: 4 portioner

Den kan serveras nystekt men den är också god kall.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • ½ dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • Saft av ½ citron, ca 1 msk
  • Nudelsallad
  • 1 pkt äggnudlar, 250 g
  • ½ zucchini, ca 150 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar
  • 8 cocktailtomater
  • ½ tsk salt
  • Dressing
  • ½ dl pressad lime, ca 2 st
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 finskuren röd chilifrukt
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk honung
  • Garnering
  • Ruccola eller koriander
  • Röd chili
  • Instruktioner

    1. Marinad: Blanda marinaden i en bunke. Lägg i kycklingen. Låt stå kallt minst 3 timmar. Vänd filéerna då och då.
    2. Nudelsallad: Blötlägg nudlarna ca 3 timmar. Grovriv och fräs zucchinin i olja ca 3 minuter. Skiva salladslöken fint. Halvera tomaterna. Vispa samman ingredienserna till dressingen. Blanda nudlar, grönsaker, dressing och salt.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Stek kycklingen med sin marinad i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, ca 20 minuter.
    4. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg över nudelsalladen. Garnera med rucola eller koriander och röd chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kattenlaban 23 februari 2009

    Har lagat denna flera gånger när jag haft gäster och den har varit en given succé!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben