En vegetarisk rätt för dem som äter skaldjur och som är väldigt god och enkel att göra.
Ingredienser
1 knippa salladslök
250 g skalade räkor
1 msk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 msk curry
4 dl kokosmjölk
Salt
Peppar
400 g äggnudlar
Instruktioner
Ansa salldslöken, skölj och skär i tunna ringar. Spola räkorna i kallt vatten, torka av med papper.
Hetta upp olja i en gryta, stek ingefära och salladslök lätt. Lägg i räkorna och låt steka med som hastigast. Strö över curry och låt fräsa med. Häll i kokosmjölken, låt koka upp och sedan småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll över dem i ett durkslag och låt rinna av.
Blanda ner nudlarna i såsen, fördela nudelrätten i skålar eller på tallrikar.