Asiatiska nudlar med räk och currysås

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk rätt för dem som äter skaldjur och som är väldigt god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 1 knippa salladslök
  • 250 g skalade räkor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 msk curry
  • 4 dl kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g äggnudlar
  • Instruktioner

    1. Ansa salldslöken, skölj och skär i tunna ringar. Spola räkorna i kallt vatten, torka av med papper.
    2. Hetta upp olja i en gryta, stek ingefära och salladslök lätt. Lägg i räkorna och låt steka med som hastigast. Strö över curry och låt fräsa med. Häll i kokosmjölken, låt koka upp och sedan småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll över dem i ett durkslag och låt rinna av.
    4. Blanda ner nudlarna i såsen, fördela nudelrätten i skålar eller på tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben