Aubergine madras

Serverar: 2 portioner

140 kalorier per portion. En gryta med intensiv smak och silkeslen konsistens.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 4 tsk madras-currypasta
  • 2 tsk olja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl buljong eller vatten
  • 1 ½ dl naturell lättyoghurt
  • En liten färsk knippa koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela auberginerna i halvor på längden, skär ett djupt rutmönster på den skurna sidan av auberginehalvorna.
    3. Bred en tsk av currypastan på varje halva och lägg dem med den skårade currykryddade sidan uppåt i en långpanna.
    4. Baka aubergine halvorna i ugnen ca 30 minuter, tills de mjuknat.
    5. Skala lök och vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Värm en stekpanna med oljan och fräs lök och vitlök till de mjuknat ca 5 minuter.
    6. Flytta över auberginerna till en skärbräda och skär dem i bitar efter markeringarna. Lägg dem i pannan tillsammans med löken, tillsätt buljong eller vatten och koka upp.
    7. Koka hastigt utan lock i 10 minuter tills nästan all vätska har avdunstat. Ta pannan av värmen, rör ned yoghurt och hackad koriander.
    8. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben