Auberginebåtar med färs & tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt och gott till lunch eller ett buffébord

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 g färs
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ tsk krossad rosepeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3-4 skivade tomater
  • Instruktioner

    Skär auberginerna i ca 2 cm skivor. Stek dem gyllene på båda sidor i lite olja. Lägg på plåt med bakpapper, salta o peppra. Fräs lök, vitlök, färs och tomatpurè i resten av oljan. Smaka av med salt och rosepeppar. Blanda ost och creme fraiche. Fördela färsen på aubergineskivorna. Toppa med ostkräm och tomatskiva. Gratinera i 15 min i 225 grader mitt i ugnen. Servera med sallad och bröd som lunch eller med andra små rätter på buffébord...smaklig spis....

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jimboz 9 augusti 2009

    Smarrigt värre .....Rekommenderas varmt.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben