Aubergineröra

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En given rätt i det libanesiska köket.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 msk olja
  • ½ msk havssalt
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2-3 msk sesampaste (tahini)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på hälften (längden) och lägg dem på bakpapperklädd plåt. Ringla över oljan och strö över havssalt. Rosta i ca 45 minuter så att de blir mjuka. Skrapa ut innanmätet och lägg i en bunke. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tillsätt detta och låt svalna. Mixa med olivolja, citronjuice och sesampaste till en slät puré. Smaka av med ½ tsk salt.

    Liknande recept

    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben