Aubergineröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott till grillat. Kan med fördel kombineras med fler röror ur det libanesiska köket.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk tahini (sesampasta)
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Dela auberginerna på längden. Lägg dom på en plåt mitt i ugnen med skalen nedåt. Tillaga dom i ca 30 minuter. Gröp ur köttet med en sked. Skala och grovhacka vitlöken
    3. Mixa aubergineköttet med vitlök, olivolja, citronjuice, tahini, salt och peppar med stavmixer eller matberedare.
    4. Lägg upp i en skål.

    Liknande recept

    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben