Aubergineröra

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

God röra till buffén, grillat, drinkbordet som tilltugg..m.m...

Ingredienser

  • 5 Auberginer
  • Vitlöksklyftor (antal efter smak)
  • Pressad saft från 1 citron
  • 2 dl olivolja
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Dela auberginerna på längden, salta på dem och låt dem stå i ugnen, ca 175 gr, i ca 30 minuter. Skrapa ur köttet från auberginerna. (skölj dem i kallt vatten först så att du inte bränner dig) Mixa köttet med vitlök, pressad citron, olivolja. Krydda med lite cayennepeppar.
    2. Går att förbereda dagen innan, citronsaften gör så att röran inte blir brun.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Dara 11 mars 2008

    Jättegott ,man kan också tillägga lite Tahini om man vill, "sesampasta" , den används till de flesta röror.

    Jwanaa 22 april 2010

    tillsätter man lite tahini och spikummin så blir ju det baba ghanoush! mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben