Baba ganoush

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Libanesisk klassisk röra till bröd, grillat och allt möjligt. Fantastiskt gott. Går utmärkt att förbereda i förväg och förvara övertäckt i kylen.

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 1 citron
  • 1 msk tahini
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela auberginerna på mitten på längden och skär snitt i skinnsidan. Rosta med skinnet upp i ugn på 200 grader tills det känns som att skära i smör när man provsticker auberginerna, 20-30 min. Låt svalna.
    2. Gröp ur auberginköttet i en bunke. Häll på olja, citronsaft, vitlök och tahini. Kör med mixerstav tills det blivit en grynig massa. Smaka av med paprika, salt och peppar och eventuellt mer tahini.
    3. Låt stå i kyl 15 min innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben