Libanesisk klassisk röra till bröd, grillat och allt möjligt. Fantastiskt gott. Går utmärkt att förbereda i förväg och förvara övertäckt i kylen.
Ingredienser
2 stora auberginer
1 citron
1 msk tahini
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Paprikapulver
Salt
Peppar
Instruktioner
- Dela auberginerna på mitten på längden och skär snitt i skinnsidan. Rosta med skinnet upp i ugn på 200 grader tills det känns som att skära i smör när man provsticker auberginerna, 20-30 min. Låt svalna.
- Gröp ur auberginköttet i en bunke. Häll på olja, citronsaft, vitlök och tahini. Kör med mixerstav tills det blivit en grynig massa. Smaka av med paprika, salt och peppar och eventuellt mer tahini.
- Låt stå i kyl 15 min innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)