Baba Ganoush

Serverar: 10 portioner

Servera denna goda och lite annorlunda dip till grillat eller som tillbehör till förrätten.

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 4 vitlöksklyftor
  • Rivet skal och saft av en citron
  • 1-2 msk sesampasta (valfritt)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2½ dl mild, naturell youghurt
  • Till serveringen
  • Färska grönsaker
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och placera gallret mitt i ugnen.
    2. Lägg auberginen på en plåt och baka den i ugnen i 30 minuter. Vänd auberginen och lägg nu även vitlöksklyftorna (med skal) på plåten. Baka i ytterligare 20 minuter tills auberginen är riktigt mjuk.
    3. Ta ut auberginen och vitlöksklyftorna och låt dem svalna. Halvera auberginen och gröp ur fruktköttet och lägg det i en mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans med auberginens kött.
    4. Mixa aubergin och vitlök till en jämn smet. Tillsätt citronskal, färskpressad citronsaft, sesampasta och sambal oelek.
    5. Häll aubergineblandningen i en skål och blanda ner youghurten. Servera med grönsaksstavar och färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben