Bacon- och ädelostgratinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Baconet ger sälta till fläskfilé och harmoniserar väl med ädelosten. Snabb och enkel bjudmat.

Ingredienser

  • 700 gr fläskfilé
  • 1 pkt tärnat bacon
  • 100 gr ädelost
  • 4 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén från hinnor och fett. Skär centimeter tjocka skivor. Bryn köttet hastigt på båda sidor så de får vacker färg. Lägg dem i en ugnsfast form. Stek baconet och låt det svalna. Riv ädelosten och blanda den med crème fraichen. Strö baconet över fläskfilén. Fördela crème fraichen över och gratinera i ugnen i ca 15 minuter, tills det fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben