Bacon- och vitlöksfylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god rätt som alltid uppskattas och enkel att tillaga.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 2-4 skivor bacon
  • vitlöksost
  • 2-3 dl grädde
  • ev lite mjölk + mjöl
  • soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • grovmalen svartpeppar
  • 4-5 runda tandpetare
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär sedan en så djup skåra som möjligt i mitten, utmed hela filén. Lägg skivor av bacon på båda kanterna och fyll sedan filén med vitlöksost. Nåla ihop filén med ett par tandpetare och lägg den i en ugnssäker form. Peppra med grovmalen svartpeppar och sätt in i ugnen i 225 grader ca 15 min, eller tills filén börjat få färg.
    2. Blanda såsen: grädde, soja, köttbuljongtärning och tillsätt ev. mjölk och mjöl. Ta ut filén och häll såsen över. Ställ in i ugnen för ca 15 min, så såsen bubblar ordentligt, men inte blir bränd på ytan.
    3. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 5 mars 2011

    Mums vad gott det här var! och mycket lättlagat. Tack för receptet och en 5:a så klart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben