Baconfyllda köttfärsbiffar med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Mycket gott!

Ingredienser

  • 150 g tärnat bacon
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • 800 g potatis, råtärnad
  • Instruktioner

    1. Knaperstek det tärnade baconet. Låt fettet rinna av på en bit hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Arbeta samman ströbrödsblandningen med köttfärs, bacon, hackad lök, ägg, salt och peppar.
    3. Forma fyra stora biffar. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna och efterstek dem i ugnen i en ugnsform i ca 10 minuter.
    4. Bryn under tiden den tärnade potatisen i en stekpanna med lite margarin eller olja. Salta och peppra. Bryn champinjonerna i smör. Strimla och blanda i rödlöken och häll på grädde och senap, salta och peppra. Koka ihop i ca 1 minut.
    5. Servera baconbiffarna tillsammans med råstekt potatis och den krämiga champinjonröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sork 31 maj 2010

    Tack för en god middag! Hela gänget jublade! Valde att servera potatismos med parmesan till - underbart. Dett gör jag om! Kram Sork

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben