Baconfyllda köttfärsbiffar med champinjoner och grönsaksröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En rätt som passar som lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser

  • 150 g tärnad bacon
  • 400 g blandfärs
  • 1 gul lök riven
  • 1 msk senap
  • 50 g grönmögelost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsaksröra
  • 200 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 12 skivor ättiksgurka
  • 1 vitlök
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 msk senap
  • 8 hg rå fint tärnad potatis
  • Instruktioner

    Knaperstek bacon, låt rinna av på papper, sätt ugnen på 225 g. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla, blanda ihop alla ingredienser till 4 biffar. Bryn i en stekpanna på båda sidor till fin färg och lägges på smort fat. Stek klart i ugnen ca 10 minuter. Stek den fintärnade potatisen i en stekpanna, salta och peppra. Bryn sedan skivade champinjoner, slantade morötter, hackad lök, gurka och vitlök. Häll på grädde blandad med senap. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben