Baconkyckling med balsamvinäger och ädelost

Serverar: 4 portioner

De mustiga smakerna från bacon och ädelost passar bra ihop och förhöjer smaken på den här läckra kycklinggrytan med krämig sås.

Ingredienser

  • 200 g strimlad bacon
  • 600 g kycklingfiléer, skurna i 4 cm kuber
  • 1 hackad gul lök
  • ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.25 tsk nymald svartpeppar
  • Strösocker
  • 1 dl smulad ädelost
  • Instruktioner

    1. Stek bacon i en stor stekpanna 5-8 minuter och rör om då och då. Tillsätt kyckling och lök och fräs under omrörning 5-7 minuter tills kycklingen är genomstekt och löken mjuk.
    2. Häll vinäger, vatten, grädde, timjan och svartpeppar i stekpannan. Fräs under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med en nypa socker för att balansera sältan och syran.
    3. Låt sjuda ca 2 minuter tills såsen har tjocknat något. Strö över ädelost och servera grytan med ris eller quinoa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 22 mars 2013

    Gjorde detta kycklingrecept idag, fast jag hade i lite vitlök och rivet citronskal. 5 i betyg.

    mimie 31 december 2014

    Väldigt god och enkel att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben