Baconstekta kycklingbröst med paprikaris

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Köpte boken "Kokbok för stressade föräldrar" för jag ville ha recept som gick snabbt att göra och detta är min absoluta favorit i den boken. Det vattnas i munnen bara jag tänker på denna rätt så god är den. Har bjudit på det som både morsdagmiddag som nyårsafton. Första gången man gör den kan det kännas lite bökigt men andra gången går det som en dans.

Ingredienser

  • Smör till formen
  • 2 stora röda paprikor (går bra med annan färg med)
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl ris, gärna basmati, (andra sorter funkar)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 kruka färsk dragon eller 1 tsk torkad
  • Eller oregano i samma mängd
  • 1 pkt bacon, kan behövas 2 pkt om det är stora filéer
  • 1-2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en eldfast form och smörj den. Ställ den åt sidan så länge.
    2. Börja med att kärna ur paprikan och skala löken. Skär paprikan i bitar och löken i halvor och lägg ner dem i en mixer. Kör någon minut så att det blir en rätt vattning puré. Koka sedan riset enligt anvisning på paketet, men byt ut en tredjedel av vattnet mot grönsakspurén.
    3. Nu till kycklingen. Lägg en kvist (åtta till tio blad) dragon på varje filé eller om du använder torkad strö på en nypa. Peppra lite och linda in varje filé i bacon. Lägg kycklingrulladerna i den smorda formen och sätt in den mitt i ugnen i ca 15 min (kan behöva stå längre om det är stora filéer) tills det rinner en klar genomskinlig vätska om man sticker i köttet.
    4. Lägg sedan upp kycklingen på en tallrik och vispa ur formen med créme frachen. Smaka av med lite salt och peppar. Gör en vacker upplägning med rött ris, kycklingfilé och ringla över såsen.
    5. Klart och jättegott
    6. TIPS: Låt barnen krydda och linda in filéerna med baconet. Det tycker de är kanonkul.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben