Världens godaste pajdeg. Om man gör lite extra deg så kan man smula lite över kakan innan gräddning (ganska stora smulbitar är gott) . Gör 4-dubbel sats till en stor långpanna/ugnsplåt.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
150 g smält smör eller margarin
1 krm salt
½ tsk bakpulver
Fyllning
2½ dl bär (blåbär, vinbär eller hallon)
1 msk potatismjöl
½ dl strösocker
Instruktioner
- 1. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret och låt det svalna lite. Rör sedan ner smöret i mjölblandningen, och arbeta ihop det till en smidig deg.
- 2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajdegen i 200 grader i 10 minuter.
- 3. Blanda bär, socker och potatismjöl i en skål. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. (Strö eventuellt över lite pajdegs smulor.)
- 4. Grädda pajen med fyllning, i 200 grader i 20 minuter till.
- 5. servera gärna kall vaniljsås till
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...
Kräftans vänkrets
August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare.
När han i ”Trefa...
Jättegott!! Det enda jag ändrade var att jag tog mer bär, ca 4-5 dl bär och jag hade väl ca 1,5 dl hallon och resten blåbär.
Detta var en mycket god paj och även ett plus att den var enkel. Även jag tog mer bär, men det är ju en smaksak.
jättegod och enkel att göra