Bärpaj

Serverar: 6-8 portioner

Världens godaste pajdeg. Om man gör lite extra deg så kan man smula lite över kakan innan gräddning (ganska stora smulbitar är gott) . Gör 4-dubbel sats till en stor långpanna/ugnsplåt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 150 g smält smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2½ dl bär (blåbär, vinbär eller hallon)
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret och låt det svalna lite. Rör sedan ner smöret i mjölblandningen, och arbeta ihop det till en smidig deg.
    2. 2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajdegen i 200 grader i 10 minuter.
    3. 3. Blanda bär, socker och potatismjöl i en skål. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. (Strö eventuellt över lite pajdegs smulor.)
    4. 4. Grädda pajen med fyllning, i 200 grader i 20 minuter till.
    5. 5. servera gärna kall vaniljsås till

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Myggan-65 27 juli 2009

    Jättegott!! Det enda jag ändrade var att jag tog mer bär, ca 4-5 dl bär och jag hade väl ca 1,5 dl hallon och resten blåbär.

    Marita 19 oktober 2009

    Detta var en mycket god paj och även ett plus att den var enkel. Även jag tog mer bär, men det är ju en smaksak.

    mulle640 5 juni 2011

    jättegod och enkel att göra

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben