Barbequesås

Serverar: 20 portioner

En mycket eftertraktad sås av mina vänner och grannar. Den tar tid att göra men du kommer aldrig at ångra dig om du tar tid att göra den.

Ingredienser

  • 1 knippe selleri
  • 4 st gula lökar
  • 4 st klyftor vitlök
  • 4st morötter
  • 2 st spansk chillie peppar
  • 1 burk annnanas
  • Peppar efter smak
  • 2 msk tammarin pasta
  • 1 kopp rå socker
  • 1 dl flytande honung
  • 1-1,5 dl matolja
  • 2 dl apelsin juice / annanas juice
  • 2 liter vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 liters ketchup ( går bra med en billig variant)
  • 2 påsar knorr pepper sauce
  • 1 flaska 250 ml wisky essent eller 250 ml wiskey
  • Instruktioner

    1. Koka upp oljan i en stor kastrull och skär selleri, lök, vitlök, chilie peppar, peppar och morötter i bitar. Tillsätt allt detta i oljan när den är varm och koka dem glansiga.
    2. Tillsätt 2 liter vatten med ketchupen, råsocker och koka upp, sänk värmen och låt det puttra på svag värme under 2 timmar för att reducera såsen.
    3. Tillsätt efter detta annanas och juicen med äppelcidervinäger, låt detta koka ytterligare 2 timmar tills den blir simmig.
    4. Låt den svalna.
    5. Koka peppersaucen efter anvisning på paketet och tillsätt den i barbquelsåsen. smaka av med wiskye essentern, honung.
    6. Tips: Smaka av såsen ofta med rengjorda skedar för att på så sätt hitta din egen smak och vad som du själv vill ha till din köttbit eller kyckling. Själv jobbar jag med såsen under 2-4 dagar innan jag är nöjd. Såsen är klar att användas men jag själv utvecklar den efterhand beroende vad jag själv vill ha för smakupplevelse på köttet.
    7. Spetsa den gärna med färdiga grillsåser.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    7201 3 juni 2011

    Detta kommer jag absolut att testa ngn dag i sommar........låter hur gott som helst.... fler sånna här recept som tar tid men blir hur gott som helst.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben