Basilikapotatis

Serverar: 4-5 portioner

Lätt och mycket god potatissallad. Smakar bäst med färskpotatis.

Ingredienser

  • 800-1000 g färskpotatis
  • 3-4 dl färska basilikablad
  • 1/2 dl grovt hackad persilja
  • 1,5 dl god olivolja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt, peppar
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisarna rena och dela i bitar. Koka upp och koka dem mjuka ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt det stå under lock för att hålla värmen. Hacka samman örterna. Tillsätt vinäger och olja droppvis. Blanda i vitlök och krydda. Häll såsen över den heta potatisen och blanda. Garnera med basilika.
    2. Gott till lax och skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marwis 2 juni 2008

    Jag åt en liknade potatissallad förra året men där var också parmesanost och rostade pinjenötter i. Mums!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben