Béarnaisemos - blixtsnabbt

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Blev ett mycket gott och annorlunda mos, trots att det är pulvermos. Tog ca 10 minuter från start till färdigt. Passar till det mesta som vanligen serveras med potatismos. På bilden serverad med Kycklingfilé.

Ingredienser

  • 148 g Felix potatismospulver (1 påse)
  • 56 g Blå Band béarnaisesåspulver (2 påsar)
  • 3 dl vatten
  • 3 ½ dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • 1 tsk dill (torkad)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Vispa ner såspulvret och dillen i vattnet i en kastrull. Pressa i vitlöken och tillsätt mjölken. Koka upp och ta kastrullen från plattan Vispa med elvisp i mospulvret och tillsätt smöret. Vispa på högsta fart så moset blir luftigt och smöret smält. Knäck i ägget och vispa ihop. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. FÄRDIGT!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben