Bellmans strömming

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Den här senapsmarinerade strömmingen har fått sitt namn efter skalden Bellman. Stek den i smör och servera med exempelvis ett gott potatismos.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • Marinad
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk Colmans senapspulver
  • 1 tsk salt
  • Till stekning
  • Grovt rågmjöl
  • Salt
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Börja med marinaden. Vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt. Lägg i strömmingsfiléerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. Låt stå kallt i ett dygn.
    2. Vänd filéerna i grovt rågmjöl smaksatt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt, gärna med potatispuré.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    sune43 7 april 2013

    En jättegod rätt. Men serverad med kokt potatis och löksås blir det "Haröströmming". Och det är kanon. /Sune

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben