Bellmans strömming

Serverar: 4 portioner

Skalden Bellman har givit sit namn till den här rätten

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • MARINAD
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk Colmans senapspulver
  • 1 tsk salt
  • TILL STEKNING
  • grovt rågmjöl
  • salt
  • smör
  • Instruktioner

    1. börja med marinaden. vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt. Lägg i strömmingsfiéerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. låt stå kallt i ett dygn. 2. Vänd filéerna i grovt rågmöl smacksatt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt. gärna med potatismos.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben