Bengaliska pannbiffar

Serverar: 4 portioner

Jättegoda biffar.

Ingredienser

  • 1 msk färsk dragon
  • 2 tsk olja eller margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mellangrädde
  • 2 msk fransk senap
  • 2 gula lökar
  • 2 röd lökar
  • 1 purjolök
  • 400 g blandfärs
  • 1 dl (bengal hot) mango chutney
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ägg
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka dragonen och fräs den i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt mjölk, mellangrädde, senap, salt och peppar. Rör om och låt puttra tills det tjocknar.
    2. Strimla all lök och bryn i en stekpanna i 5-10 minuter.
    3. Blanda färs, mango chutney och gräslök i en skål. Tillsätt cayennepeppar, ägg och salt. Blanda med en trägaffel.
    4. Gör 4 biffar. Stek eller grilla ca 3-4 minuter per sida.
    5. Servera biffarna med den stekta löken och dragonsåsen. Garnera gärna med några gräslöksstrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben