Berbere

Serverar: 1-10 portioner

Etiopisk peppar.Berbere används som bordskrydda eller smaksättare i grytor av olika slag. Kryddblandningen passar väldigt bra till lamm, fläsk, kyckling och nötkött. Den passar dessutom utmärkt som grillsås eller till marinad.

Ingredienser

  • 0,5 tsk mald svartpeppar
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk bockhornsklöver frön
  • 2 krm mald muskotnöt
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 1 krm mald kanel
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 rostad röda paprikor urkärnade och skalade
  • 3-5 urkärnade och finhackade starka röda chili
  • 3 msk vatten
  • 2 msk neutral matolja
  • 2-3 tsk salt
  • Instruktioner

    Rosta kryddorna på svag värme under omrörning ca 5 minuter i en panna. Tillsätt sedan vitlök, lök, chili och den rostade paprikan. Rör om och tillsätt vatten, olja och salt koka upp och mixa sedan till en slät pasta i mixerkanna eller med mixerstav.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben