Serverar: 4 portioner
Till servering: saltgurka gräddfil
Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Bryn köttet i smör i en stekpanna eller stekgryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och svamp. Låt fräsa ytterliggare 4-5 min. Rör i grädde och tomatpuré. Låt såsen koka 1-2 min. Servera med saltgurka, gräddfil och potatis.
Hejsan! Under min lågstadieperiod lagade mattanten på min skola maten själv, (sen i mellanstadiet infördes halvfabrikat-maten, vidrigt!). Hur som helst, min favvomat under lågstadietiden var biff stroganoff så när jag tillagade och åt detta rätt blev det även en nostalgitripp tillbaka i tiden. Maträtten blev riktigt god, men jag hade i mer tomatpuré än vad som stod i receptet. Jag hade ris till stroganoffen. Åt det även dagen efter och det smakade lika gott då! Tack så mycket för att du delade med dig av detta recept! /dalkullan