Biff stroganoff

Serverar: 4 portioner

Till servering: saltgurka gräddfil

Ingredienser

  • 500 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 150 g färska champinjoner
  • Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Bryn köttet i smör i en stekpanna eller stekgryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och svamp. Låt fräsa ytterliggare 4-5 min. Rör i grädde och tomatpuré. Låt såsen koka 1-2 min. Servera med saltgurka, gräddfil och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    karin_asa1980 28 mars 2008

    Hejsan! Under min lågstadieperiod lagade mattanten på min skola maten själv, (sen i mellanstadiet infördes halvfabrikat-maten, vidrigt!). Hur som helst, min favvomat under lågstadietiden var biff stroganoff så när jag tillagade och åt detta rätt blev det även en nostalgitripp tillbaka i tiden. Maträtten blev riktigt god, men jag hade i mer tomatpuré än vad som stod i receptet. Jag hade ris till stroganoffen. Åt det även dagen efter och det smakade lika gott då! Tack så mycket för att du delade med dig av detta recept! /dalkullan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben