Biff Stroganoff

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En underbar vardagsrätt man äter alltför sällan.

Ingredienser

  • 500 g nötkött (innanlår eller biff)
  • 1 st gul lök
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk margarin, flytande
  • 1 tsk vitpeppar (malen)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl matlagningsgrädde (gärna lätt)
  • 1 msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet i 2 cm breda strimlor. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor.
    2. Värm upp en stekpanna med margarin på medelhög värme. Stek köttet ett par minuter. Lägg i lök och champinjoner och låt det stekas tillsammans.
    3. Krydda med salt, peppar och paprikapulvet. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden.
    4. Låt steka på svag värme i stekpannan, helst under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt.
    5. Servera med ris och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    steper 8 november 2010

    Jättegott & enlelt recept!!!! Omtyckt av hela familjen .! Det blir en femma på detta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben