Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Denna rätt är toppengod. Mina barn älskar den och likaså gjorde min mor. Fick receptet av min mor som hittat receptet i en tidning i början av 60-talet.
Gör så här Skiva oxköttet i fingertjocka stavar. Bryn köttet lite i sänder på hög värme. Lägg köttet åt sidan. Bryn den finhackade löken lätt. Skiva moroten tunt. När löken har fått lite färg så lägg i det brynta köttet och den tunt skivade moroten och fyll på med grädden, mjölken och ketchupen. OBS! Slå i grädde och mjölk så det täcker köttet i grytan. Krydda försiktigt efter smak och slå i lite soya för att få fin färg. Lägg ett lock på grytan och låt det koka sakta i 45-60 minuter. Glöm ej att röra om då och då. Späd med mer mjölk om det skulle behövas. När köttet känns mört, så häll i redningen under omrörning till önskad tjocklek på såsen. Servera kokt potatis eller ris till denna rätt. Tillbehör: Lingonsylt och en god grönsallad. Dryck: Vin, öl, mjölk eller vatten. Smaklig spis!
Lagade denna rätt igår och den fick toppbetyg av alla i familjen. Den kommer jag att laga fler gånger :)
Jag gjorde denna ikväll. Riktigt gott!! Kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för ett enkelt och bra recept!! :)