Biff stroganoff

Serverar: 4 portioner

En furstligt god kötträtt, men så har den också fått sitt namn efter en rysk adelsman.

Ingredienser

  • 400-500 g oxfilé eller mört biffkött
  • 1 gul lök
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 dl mellangrädde eller vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor, finhacka löken och skiva svampen. Bryn köttet i het stekgryta i smör och olja tills de fått färg. Tillsätt löken och champinjonerna och låt fräsa i ytterligare 4-5 minuter.
    2. Häll på grädde och låt det hela koka 2-3 minuter så att såsen blir simmig. Smaka av med tomatpuré, salt och peppar.
    3. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben