Biffcurry Korma

Serverar: 4 portioner

I den här värmande gryträtten kombineras klassiska indiska smaker, ingefära, chili och spiskummin.

Ingredienser

  • 750 g högrev
  • 2½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 stor grön chilifrukt, hackad
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl cashewnötter, rostade
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2½ cm stora tärningar och lägg det i en skål tillsammans med yoghurt. Blanda väl så att köttet blir helt täckt av yoghurt.
    2. Hetta upp olivoljan i en stor tjockbottnad gryta på hög värme. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och chili och fräs cirka 5 minuter tills löken är mjuk. Blanda ner spiskummin och hälften av cashewnötterna och fräs 1 minut.
    3. Blanda ner kött och yoghurt, tillsätt de krossade tomaterna och låt koka upp långsamt. Lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda svagt cirka 75 minuter tills köttet är mört. Rör om i grytan då och då.
    4. Hacka resten av cashewnötterna grovt och strö dem över grytan. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben