Kycklinggryta Korma

Serverar: 4 portioner

Bengalisk gryta à la Abdus! Lätt och rolig att laga, varför inte lyxa till det lite med spännande smaker från Asien?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 dl olja
  • 2 st finhackad gul lök
  • 6 bitar hel kardemumma
  • 4 bitar kanelstång
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ dl vatten
  • 8 msk turkisk yoghurt (eller dylikt, ex. crème fraiche)
  • 5 msk kormapasta
  • 2 msk sweet mangochutney
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka kyckling i lagom stora bitar och börja sedan värma på oljan i en mellanstor kastrull på medeltemp.
    2. Tillsätt finhackad gul lök, kardemumma, kanel och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 4 min.
    3. Tillsätt riven ingefära, pressad vitlök, koriander, spiskummin och vatten och låt fräsa ytterligare 5 min under omrörning. Var noga med att inte låta kryddorna brännas vid!
    4. Tillsätt yoghurt, kormapasta och chutney, låt det koka upp och fräs under omrörning i ytterligare 5 min.
    5. Avsluta med att tillsätta kycklingen. Rör om tills det kokat upp och sänk sedan värmen. Låt det slutligen sjuda 20-25 min på svag värme så att såsen inte kokar bort!
    6. OBS: Ät inte kardemumman eller kanelen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben