Biffgryta med aubergine

Serverar: 4 portioner

I den här grytan används högrev. Själv har jag gjort det med fläskfilé för att spara tid.

Ingredienser

  • 600 g benfri högrev
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 2 msk smör
  • 1 hel vitlök
  • 2 dl vatten
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 msk oxfond
  • ½ tsk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och skiva löken. Tärna auberginen. Bryn köttet i matfett och lägg över i en gryta.
    2. Fräs lök och aubergine i matfett och lägg över i grytan. Skala vitlöksklyftorna och lägg i.
    3. Häll på vatten, tomater, fond och sambal oelek och koka cirka 30 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben