Biscotti - italienska mandelskorpor

Riktiga godbitar. Till efterrätt brukar vi köpa Vecchiofloria eller annat marsalavin på Systemet, häll upp vin i ett glas och doppa skorporna däri. Riktigt, riktigt gott.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 150 g pinjenötter eller pistagenötter
  • 500 g strösocker
  • 500 g vetemjöl
  • 4 ägg
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och nötter några min i 200 graders ugnsvärme. Hacka grovt.
    2. Arbeta ihop resten av ingredienserna till en deg. Tillsätt nötter och mandlar och arbeta samman allt. Dela i 4 delar och rulla ut till längder.
    3. Lägg på smord och mjölad plåt och grädda i 200 grader i 25 minuter.
    4. Ta ut plåten och låt svalna något och skär sedan diagonalt i ca 1 cm tjocka skivor.
    5. Ställ på högkant och torka i 150 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben