Biscotti - italienska mandelskorpor
Riktiga godbitar. Till efterrätt brukar vi köpa Vecchiofloria eller annat marsalavin på Systemet, häll upp vin i ett glas och doppa skorporna däri. Riktigt, riktigt gott.
Ingredienser
200 g sötmandel
150 g pinjenötter eller pistagenötter
500 g strösocker
500 g vetemjöl
4 ägg
Rivet skal av en apelsin
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Instruktioner
- Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och nötter några min i 200 graders ugnsvärme. Hacka grovt.
- Arbeta ihop resten av ingredienserna till en deg. Tillsätt nötter och mandlar och arbeta samman allt. Dela i 4 delar och rulla ut till längder.
- Lägg på smord och mjölad plåt och grädda i
200 grader i 25 minuter.
- Ta ut plåten och låt svalna något och skär sedan diagonalt i ca 1 cm tjocka skivor.
- Ställ på högkant och torka i 150 grader ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)