Bittens kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Kycklingen kan lagas dagen före och värmas, men vänta med att smaksätta den med cointreau till efter uppvärmningen.

Ingredienser

  • 2 färska eller tinade djupfrysta kycklingar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 schalottenlökar
  • Smör eller margarin
  • 5 dl buljong ( vatten och 1 hönsbuljongtärning)
  • 400 g färska champinjoner
  • skal och saft av ½ citron
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk cointreau
  • Instruktioner

    1. Stycka varje kyckling i 6-8 bitar. Blanda samman salt, peppar och paprikapulver.och gnid in kycklingdelarna med blandningen. Skala och hacka löken. Bryn kycklingdelarna i lite fett och lägg över dem i en gryta. Lägg i löken. Häll på buljongen och låt koka under lock på svag värme ca 25 minuter.
    2. Ansa under tiden champinjonerna och fräs dem i lite fett. Krydda med citronskalet och saften. Rör ut mjölet i lite av grädden och red skyn i grytan. Tillsätt resten av grädden och champinjonerna och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Smaka av grytan med cointreau. Lägg upp kycklingen på ett varmt fat. Servera kycklingen med såsen bredvid.
    3. Servera med ris och en sallad.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben