Bittens Päronkaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

God som dessert eller till en fika.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 1 burk konserverade päron á 420 g
  • Hackad mandel
  • Pärlsocker
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 gr. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, som rymmer ca 1½ liter. Häll av päronen. Smält fettet och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner ägg och sist det ljumma fettet. Rör samman till en slät smet. Bre ut smeten i bakformen. Skär päronen i klyftor och stick ner dem lätt i smeten i ett vackert mönster. Strö över mandel och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30- 35 min. Känn efter med en provsticka, den ska vara lite kladdig, vilket gör den ännu godare. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben