Blåbärscheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Underbart god cheesecake och fyllningen blir så fint blålila.

Ingredienser

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning 1
  • 450 g philadelphiaost
  • 200 g blåbär
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • Fyllning 2
  • 4 dl créme fraiche
  • 4 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3 dl blåbär och hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Smula kexen och blanda med smöret i en matberedare. Ta fram en form ca 24 cm i diameter och klipp till ett bakplåtspapper lite större än formens botten.
    3. Tryck ut smuldegen i formen med bakplåtspapperet i botten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
    4. Mixa philadelphiaost, blåbär, ägg och socker till en slät smet i en matberedare. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
    5. Rör ihop fyllning 2. Bred ut fyllningen över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Låt kakan vila i några timmar, gärna över natten, innan den serveras.
    6. Dekorera med blåbär och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben