Blåbärscheesecake

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

En väldigt god cheescake

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 50 g mörk choklad, 70 %
  • 200 g digestivekex
  • Fyllning
  • 250 g färska blåbär
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 dl crème fraiche
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk citron, pressad saft
  • Dekoration
  • 1/2 dl färska blåbär
  • Instruktioner

    1. 1 Mixa kex och choklad i matberedaren (med kniven monterad) till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex- och chokladsmulorna.
    2. 2 Kläm gärna fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, cirka 24cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, 175 grader, cirka 5 minuter.
    3. 3 Blanda samman ost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
    4. 4 Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben