Blåbärscheesecake

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 9 timmar

Jättegott för alla cheesecake- och blåbärsälskare

Ingredienser

  • 300 g digestivekex
  • 150 g osaltat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 600 g Philadephia
  • 2,5 dl kesella 10%
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
  • 1 dl frysta blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
    2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
    3. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
    4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
    5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
    6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
    7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
    8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben