Blåbärscheesecake

Serverar: 10 portioner

Supergod!

Ingredienser

  • Botten
  • 8 digestivekex, 125 g
  • 75 g smält smör
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • ½ msk florsocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl färska eller tinade blåbär
  • Instruktioner

    1. Mixa digestivekexen med socker i en matberedare. Tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ den kallt.
    2. Vispa samman ost, socker och äggulor i en skål. Vispa grädden med florsocker i en annan skål. Slutligen vispas äggvitan med en nypa salt till hårt skum i ytterligare en separat skål.
    3. Blanda ostsmeten med grädden, vänd sedan ner äggviteskummet med varsam hand. Mixa blåbären och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och frys minst 4 timmar.
    4. Vid servering tas cheesecaken direkt ur frysen. Skär i lagom stora bitar och servera genast med lättvispad grädde och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben