Blåbärscheesecake

Serverar: 12 portioner

En klassisk cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad, blåbär och citron.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2½ dl kesella
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Garnering
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 2-3 dl färska blåbär
  • Små tagetesblommor, valfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
    2. Grädda botten mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 grader.
    3. Fyllning: Smält den vita chokladen. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal och smält choklad.
    4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Kakan ska precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
    5. Vispa crème fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Taran25 4 juni 2009

    Den här kakan är såååå god. Jag tycker i normala fall inte om cheesecake, men just denna är helt underbar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben