Väldigt maffig och smakrik kaka som räcker till många!
Ingredienser
250 g digestive kex
100 g smält smör
225 g frysta eller färska blåbär
600 g philadelphia ost
3 ägg
1 dl + 3 msk strösocker
3 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
Smula sönder kexen och blanda med smöret, tryck ut i botten på en springform och grädda 5 minuter i 200 grader.
Blanda bär och philadelphia ost med tre ägg och 1 dl socker till en jämn smet.
Häll över på den gräddade botten.
Grädda tills kakan "stannat" tar lite drygt 45 minuter men lägg en bit folie över kakan efter en halvtimme.
Blanda 3 dl creme fraiche med vaniljsocker och 3 msk strösocker och bred på kakan, grädda slutligen hela kakan 5 minuter.
Ta i mer blåbär, åtminstone om du har färska blåbär, jag tog dubbelt med blåbär.