Blåbärscheesecake

Tid: 1 timme

Väldigt maffig och smakrik kaka som räcker till många!

Ingredienser

  • 250 g digestive kex
  • 100 g smält smör
  • 225 g frysta eller färska blåbär
  • 600 g philadelphia ost
  • 3 ägg
  • 1 dl + 3 msk strösocker
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smula sönder kexen och blanda med smöret, tryck ut i botten på en springform och grädda 5 minuter i 200 grader.
    2. Blanda bär och philadelphia ost med tre ägg och 1 dl socker till en jämn smet. Häll över på den gräddade botten. Grädda tills kakan "stannat" tar lite drygt 45 minuter men lägg en bit folie över kakan efter en halvtimme.
    3. Blanda 3 dl creme fraiche med vaniljsocker och 3 msk strösocker och bred på kakan, grädda slutligen hela kakan 5 minuter.
    4. Låt svalna, ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    arm725 29 augusti 2010

    Ta i mer blåbär, åtminstone om du har färska blåbär, jag tog dubbelt med blåbär.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben