Blodapelsin kompott med kanelkräm

Serverar: 4 portioner

Tycker du om blodapelsin? Då ska du pröva denna goda och färgstarka efterrätten. Härligt!

Ingredienser

  • 4 blodapelsiner
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk råsocker
  • Till garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skala och skär blodapelsinerna i fina skivor.
    2. Blanda vatten och råsocker till en kompott. Låt koka tills kompotten är karamelliserad. Lägg i blodapelsinerna.
    3. Rör samman créme fraiche, kanel och råsocker till en kräm.
    4. Lägg upp i cocktailglas och lägg apelsinklyftorna ovanpå.
    5. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben