Blomkålsfat med ädelost

Serverar: 4 portioner

Det här är en annorlunda sallad som är god tillsammans med kalkonbröst eller skinka.

Ingredienser

  • 1 stort eller 2 mindre blomkålshuvuden, ca 1 kg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad gräslök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 150 g ädelost, t.ex. Kvibille
  • 3 msk rostade solroskärnor
  • 200 g rökt kalkonbröst eller skinka
  • Instruktioner

    1. Bryt blomkålshuvudet i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de är knappt mjuka, ca 10 minuter. Häll av kokvattnet.
    2. Blanda ihop gräddfil, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg upp blomkålen på ett fat. Ringla över dressingen. Smula över osten och strö på solroskärnor. Servera salladen med kalkonbröstet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben